måndag 23 april 2018

Stort intresse för podcaster om DAB-skandalen i Norge

DAB-processen belyses grundligt och nyckelpersoner avslöjas.
Kringkastingslaget är en grupp privatpersoner som har arbetat grundligt för att ta reda på hela sanningen om digitaliseringen av radio i Norge. Podcastserien "Hvem slukket lyset på FM" har hittills publicerats i åtta episoder och har under april månad redan nått mer än 3.000 spelningar. - Vi er fornøyd og ikke minst overrasket, fordi temaet ser ut til å fenge flere enn den innerste krets av radiobransjen, säger Leif Morten Synnevåg, som är en av producenterna, till lokalradio.no.


I de kommande två episoderna 9 och 10 har f.d. chefen för Norska lokalradioförbundet Svein Larsen en central roll. Han har mycket intressant att säga, säger Synnevåg.

Larsen pekar på tre huvudpersoner vid sidan av Digitalradio Norge AS som de viktigaste beslutsfattarna bakom processen. Han talar också om en process som präglas av mycket personlig prestige samt otillräcklig och onyanserad faktapresentation. I synnerhet är en huvudman utpekad i Kulturdepartementet. Svein Larsen vill ha full liberalisering av FM - snabbt.

Läs mer på lokalradio.no
Lyssna på podcastserien "Hvem slukket lyset på FM?" (Finns även på iTunes)


Läs även
Varför DAB-radio i Norge, men inte i Sverige?