söndag 26 mars 2017

MTG lanserar Apple TV-appar för sina radiokanaler i Norge

Bra alternativ till DAB-radio menar P4
P4-appen är redan efter några dagar på första plats i musikkategori, medan den andra och nya kanaler växer snabbt och fler är på topp tio mest populära. - P10 Land laddas exempel ofta ner, vilket säger en hel del om de nya digitala radiovanor, säger P4: digitalchef Hafskjær. Vi har lagt vekt på enkel bruk som digitalradio i stua, jenterommet eller på hytta, samt en behagelig visualisering av innholdet på kanalene på hedersplassen hjemme hos folk, säger Hafskjær. Under lyssningen ger vi underhållning, nyheter, väder och tävlingar på skärmen.

P4 gruppen har också precis släppt nya appar för både iOS och Android-telefoner. Här ligger tyngdpunkten på enkel tillgång till digitalradio på språng och hemma, med mer stabil streaming än tidigare och en hel del nya funktioner. App byggare kan använda som bilradio med inbyggd navigation, webb-tv och personifierade varningar. Dessutom innehåller den alla norska podcasts.

P4 Radio hela Norge med huvudkontor i Lillehammer, med regionala kontor i Oslo och Bergen ägs av svenska Modern Times Group, som ännu inte lanserat motsvarande i Sverige.De två kommersiella radionätverken som ägs av Bauer och MTG har idag tio procent sämre befolkningstäckning med DAB+ än NRK. Det statliga bolaget har över 1.000 sändare mot de 200 som kommersiella nätverken har. Därmed har också dessa bolag stort behov av att komma ut på alternativa plattformar på Internet när de under detta år måste avveckla sina FM-sändare för rikssändningar.

Läs även

DAB-övergången: NRK och kommersiella nätverken blir förlorare