torsdag 11 december 2014

Sveriges Radio lanserar klockradio på nätet

Sveriges Radio Play – där användarna kan lyssna både på direktsända kanaler och på program i efterhand – utvecklas. Senaste nyheten är funktionen ”väckarklocka”,  en app som väcker med önskad radiokanal.

Det här är en funktion som väldigt många av våra användare har önskat sig: möjligheten att vakna till våra radiokanaler. När jag växte upp på 80-talet hade jag en vit klockradio på nattduksbordet. Nu ger vi en gammal idé nytt liv – det känns roligt, säger Daniel Boo, produktägare mobilappar.
Sveriges Radio Play är en av de mest populära medieapparna i Sverige, både bland IOS- och Androidanvändare. Den lanserades i en förbättrad version våren 2014. 

Antalet användare per vecka har ökat med ungefär 15 procent i år och är nu cirka 400.000. Antalet lyssningar i Play ökar betydligt mer än så: under hösten har ökningen varit nära 60 procent.

Det visar att den mobila lyssningsvanan växer sig allt starkare. En stor del av det är lyssning på poddradio, men även direktlyssningen är stark. Väckarklocksfunktionen är ett bra sätt att underlätta den dagliga lyssningsvanan, säger Martin Jönsson, digital direktör på SR.

Läs mer på SR:s utvecklingsblogg