söndag 20 maj 2018

6,6 miljoner fransmän lyssnar dagligen på radio via nätet

FM dominerar dock fortfarande stort och DAB är marginell.
Mer än 43 miljoner franska personer 13 år och äldre lyssnar på radion dagligen enligt senaste mätningen av 126 000 Radio för alla offentliga lyssningsplattformar. 12,2% eller 6,6 miljoner, lyssnar på radion varje dag på ett digitalt medium. Mobiltelefonen fortsätter att växa och är fortfarande det största digitala mediet som används för att lyssna på radion med 3,5 miljoner varje dag.

Därefter kommer datorn (1,7 miljoner), TV-mottagaren (1,1 miljoner), plattor (505.000) och poddspelare (118.000). Podradio, som inkluderar alla former av offlineradio-lyssning, samlar mer än 1,7 miljoner människor varje dag, eller 3,2% av befolkningen.
På multimediamedier är lyssnartiden 2,15 timmar per dag och per lyssnare, vilket är 28 minuter mindre än på marksänd radio (2:43). Digital media står för 12,2% av den totala lyssningsvolymen, vilket tar hänsyn till antalet lyssnare och den tid de lägger på radio varje dag.

Läs mer:
Chaque jour, 6.6 millions de personnes écoutent la radio sur les supports digitaux

Man bör notera att i Frankrike sker nästan all lyssning på marksänd radio via FM-nätet. Det finns inga aktuella mätningar om hur stor andel som lyssnar på DAB+ som ännu inte når mer än 19% av befolkningen. Utbudet på DAB är också begränsat eftersom public servicebolaget Radio France och de stora kommersiella bolagen inte sänder DAB.
 

Läs även
Fortsatt trögt för DAB-radio i Frankrike