fredag 24 mars 2017

Stenbeckskoncernen minskar i linjär radio och tv

MTG säljer sina baltiska radiostationer
MTG säljer sina radio- och tv-verksamheter i Estland, Lettland och Litauen till riskkapitalbolaget Providence Equity Partners för 115 miljoner euro. I affären ingår radiostationerna Star FM och Power Hit Radio i Estland, Star FM i Lettland och Power Hit Radio i Litauen. Man gör sig av med sina tre TV-kanaler i Estland, fem i Lettland samt tre i Litauen, liksom videostreamingtjänster och den enda satellitplattformen i Baltikum.


Vi utvecklar bolaget för att bygga en ännu starkare global närvaro på den digitala arenan, och jag är väldigt glad över att vi har hittat en köpare som delar vår syn på den potential som finns i våra baltiska verksamheter. Våra baltiska kollegor kan se fram emot en framtid där alla möjligheter på den baltiska mediemarknaden kommer att tillvaratas, säger MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann i ett pressmeddelande.

Providence ägde Com Hem i Sverige 2006-2011. Efter försäljningen av stationerna i Baltikum återstår radioverksamheterna i Sverige och Norge samt i några mindre intressen i Bulgarien och Frankrike. I Norge driver MTG ett av två rikstäckande kommersiella radionätverk och benämns P4.

Läs mer i Radionytt

MTG fortsätter tills vidare med tv-verksamhet i fem länder (Danmark, Norge, Sverige, Bulgarien, och Tjeckien).  MTG (Modern Times Group) är en mediekoncern som har sitt ursprung i Jan Stenbecks första första tv-etablering TV3 i Sverige 1987 och Norge 1988.