tisdag 30 augusti 2016

Krisavtal mellan NRK och lokal DAB-radio

Avtal med DAB-intressenternas lokalradioförening.
NRK har nu även tecknat avtal med Foreningen Norsk Lokalradio att dess medlemmar ska sända ut kriskommunikation. NRK har under många år haft en beredskapsavtal med Norsk Lokalradioforbund, som organiserar flertalet lokalradiostationerna i landet. Med i avtalet är även justitieministeriet, Norkring och Telenor. 

Det var viktigt för NRK att täta detta hål i våra beredskapsplaner och jag är glad att vi nu har avtal som täcker alla lokala radiostationer i Norge, säger Institutionen för Medieutspilling och beredskap i NRK, Øyvind Vasaasen. 

Det finns 35 medlemmar i Foreningen Norsk Lokalradio, vars medlemmar är de flesta radiostationer som tillhör de stora spelarna som MTG, NRJ och Bauer Media (Radio Norge). Dessutom, bara några stationer sänder på lokala DAB-nät och två oberoende lokala radiostationer som också sänder på FM. 

Foreningen Norsk Lokalradio är en bulvanförening för norska DAB-intressenter som inte är nöjda med Norsk Lokalradioforbunds policy att FM-nätet för lokalradio ska bibehållas. Därför bildade man 2014 en egen förening för att främja DAB för lokalradio.
Läs även