söndag 15 mars 2015

Ny lokalradio utvecklas i Sverige

Sex närradiostationer går samman om en länsradio
Måndag 16 mars sänds det första programmet i nystartade länsradion i Örebro. Det är ett förmiddagsprogram som kommer sändas på sex av länets närradiostationer; Kumla/Hallsberg, Lekeberg, Askersund, Örebro, Lindesberg och Hällefors. Det som är unikt är att sex olika närradiostationer länet kopplas ihop och kör ett tre timmar långt förmiddagsprogram på vardagar.


Idén är delvis född ur ett missnöje i att det inte riktigt finns någon radiokanal i dag som spelar musik för dem som är 50 och äldre. Den vanliga radion riktar sig till unga lyssnare, säger projektledaren för Kanal Regional, Lars Litzén, som står bakom Länsradion.
Varje vardagsförmiddag kommer ha sin egen programledare, som bjuder in gäster och pratar om allt från polisiära händelser till scenkonst och psalmer. I Kumlanytts lokaler har en ny studio ordnats för det nya projektet Länsradion.

Lars Litzén och Martin Dyfverman, som är programansvarig, vill också se Länsradion som en draghjälp för lokalstationerna. Flera av programledare som kommer att höras i Länsradion har tidigare jobbat på P4 Örebro. 

Länsradion sänder på närradions frekvenser:
Askersund: 89,2
Hallsberg/Kumla: 94,3
Örebro: 95,3
Lekeberg: 100,7
Lindesberg: 92,6

Hällefors 89,0