måndag 6 maj 2024

Ny streamingtjänst för live tv i ett unikt samarbete mellan brittiska public servicebolagen

Lanseringen pekar mot en framtid utan marksänd tv


Everyone TV – organisationen som leder utvecklingen av gratis-tv i Storbritannien – meddelar att dess nya streamingtjänst Freely har lanserats. Med stöd av BBC, ITV, Channel 4 och Channel 5, är Freely tillgänglig genom nästa generations smarta TV-apparater som nu finns till försäljning i butiker och online. 


För första gången kan publiken streama live-TV-kanaler, liksom även radiokanaler, tillsammans med on-demand-innehåll gratis via sina smarta TV-apparater, vilket tar bort behovet av en parabol eller antenn. Med världens första innovationer för gratis-tv, kan tittarna sömlöst växla mellan live- och on-demand-innehåll från Storbritanniens ledande radio- och tv-bolag.


Kieran Clifton, direktör, BBC Distribution & Business Development, säger: Lanseringen av Freely är ett historiskt ögonblick för brittisk tv. Samarbete mellan de brittiska publi servicebolagen är avgörande för att koppla ihop och skydda alla publiker när vi går över till streaming-eran – och att leverera live-tv över bredband gratis är en banbrytande innovation som kommer att framtidssäkra public service-sändningar.


Hisense, som tidigare annonserats som den första Freely smart TV-partnern, lanserar Freely tv-mottagare på marknaden idag. Inom kort kommer även den europeiska tv-tillverkaren Vestel att lansera Freely.  


Användargränssnittet för Freely avslöjades tidigare i år, med nya funktioner som tar med den kostnadsfria TV-upplevelsen in i streamingåldern. För första gången gratis kommer tittarna att kunna växla sömlöst mellan direktsänd TV och on demand-TV från ledande brittiska TV-bolag, och dra nytta av funktioner som paus, omstart och tillgång till fler avsnitt, utan att behöva betala för tjänsten. Freely TV-apparater kan också placeras var som helst i hemmet där det finns en Wi-Fi-anslutning, vilket tar bort behovet av en parabol eller antenn. Freely säkerställer att alla tittare fortsätter att ha enkel tillgång till en samlad gratis TV-upplevelse, oavsett hur de väljer att ansluta.


Mer detaljer kring Freely kommer att tillkännages under de kommande veckorna, inklusive ytterligare smart-TV, operativsystem och innehållspartners.


Läs mer:

New streaming service, Freely, launches in landmark colaboration between UK broadcasters


Freely


Läs även

Radioteknisk märkesdag när marksänd digital-tv stängdes i Schweiz