fredag 21 december 2018

DAB-radions katastroftal 2018 räddades i sista minuten av julkanaler.

Halv miljon färre norska lyssnare i jämförelse med 2016.
Det har inte varit något roligt år för de norska radio när FM-nätet stängdes för rikssändningar. Men det verkar som att julmusiken håller på att ge branschen en efterlängtad andningspaus skriver Nettavisen. Men det är lång väg tillbaka till en nivå man hade när man sände på FM. Numera är det endast lokalradio som sänder på FM.

I vecka 48 och 49 - de två första i december - radiolyssningen har gjort ett märkbart hopp och har två veckor i rad 2,75 miljoner dagliga lyssnare. Det här är en hopp på 100-200.000 lyssnare jämfört med vad som har varit vanligt under de senaste månaderna.

För första gången i år kan radiokanalerna rapportera en daglig täckning på över 60 procent - och i två på varandra följande veckor. Den här ökningen verkar vara enbart på grund av att människor tar in just julradiokanalerna i Bauer och P4-gruppen.

Men totalt under själva julen brukar lyssnarsiffrorna kollapsa.  Nedan har Nettavisen i sitt diagram lagt till lyssnarsiffror för 2016 - det sista året innan FM-nätet stängdes


Läs mer
DAB-kanaler i krise - men julemusikk redder dem i desember