tisdag 15 maj 2018

BBC förutser en framtid helt på Internet

Nuvarande avtalsperiod blir en övergångsperiod
I sitt tal vid Digital TV Groups konferens  i London sade BBC: s chefstekniker och product officer Matthew Postgate att BBC: s nuvarande 11-åriga avtalsperiod är en övergångstid och sade att förändringar är redan på gång. Även om BBC kommer att fortsätta att ta hand om både de som tittar på och lyssnar till traditionella linjära kanaler och de som använder webben som deras förstahandsval, är frågan är inte när, men hur BBC kommer att hantera övergången till internet radio och tv.


Vi tror att de dagar då alla medier kommer att distribueras över internet ligger inte alltför långt borta och det finns många skäl till att vi är optimistiska inför denna nästa fas för vår bransch, sade Postgate. Påverkan av efterfrågan är redan uppenbar. Det är bara början. TV kommer att utvecklas till något djupare, mer genomgripande, mer interaktivt och mer personligt. Vi ser redan början på detta skifte.

BBC: s teknikchef sade att om webben ska vara ett effektiv distributionsnät måste det inte bara vara robust, men också allmänt tillgängligt för alla i landet, utan undantag.

När det gäller den ökande dominansen av amerikanska jättar som Netflix och Amazon, menade Postgate att man måste komma tillsammans för att säkra IP-framtiden. Berättelsen utspelas när vi nu talar och det är en berättelse som skrivs på en stor skala och hög hastighet. Det är dags för oss att skriva vårt nästa kapitel tillsammans och inte låta någon annan skriva det för oss, avslutade Postgate sitt tal.

Läs hela artikeln i Digital TV Europe

Läs även

Poddradio en central plattform för BBC
FM-radio stängs inte i Storbritannien - Framtidens radio blir hybrid