söndag 21 augusti 2016

Unga tyskar överger radion

Mörka framtidsutsikter för traditionell radio och TV. Smartphones tar över.
Särskilt för den unga generationen är en smartphone nu oumbärlig. TV och radio spelar knappast någon roll längre . Detta visar en undersökning av TNS Emnid på uppdrag av Bundesverband Digitale Wirtschaft (BVDW) bland Internetanvändare i Tyskland.

TV och smartphones är den tekniska utrustning som få tyska internetanvändare vill missa: Var tredje svarande (33 procent) är TV oumbärlig - tätt följt av smartphone med 27 procent. På tredje plats, radion 20 procent. En radikalt annorlunda bild framträder hos den unga generationen: För  67 procent av 14-29-åringar, har smartphone blivit oumbärlig. Traditionella medier spelar i denna generation knappast någon roll; TV (åtta procent) eller radio (fem procent). 

Thorben Fasching vicepresident BVDW förklarar: "Den smarta telefonen är en oumbärlig del av våra liv. Som knappast skett under årtionden i den yngre generationen för etablerade medier som TV och radio och kommer att ersättas med smartphone, en symbol för den digitala omvandlingen. Naturligtvis betyder det inte att slutet för TV och radio är nära - snarare att distributionsformer och konsumtionsmönster förändras. (Radioszene).

Läs även