måndag 20 april 2015

Miljöpartiet i Norge vill behålla FM-radion

DAB-majoriteten i Stortinget minskar
Inför kommande stortingsbeslut i vår om att stänga FM-radion och gå över till DAB 2017 har Mijøpartiet De Grønne nu tagit ställning mot detta. DAB er en gammel teknologi som allerede er utdatert, sa Nikki Schei, som är digital rådgivare och ordförarkandidat i Miljøpartiet De Grønne, på Lokalradioförbundets konferens i Oslo i fredags.

Nikki Schei var förundrad över att man tror att dagens unga ska pringa och köpa DAB-mottagare när har vant sig att lyssna på streamad musiki sina mobiltelefoner.


Därmed har Miljöpartiet med sitt svenska systerparti och är i Stortinget.på samma sida som regeringspartiet Fremskrittspartiet (Frp).

Frp har trots att man innehar finansministerposten i regeringen inte lyckats få gehör hos Høyre. Detta tror bedömare beror på att partiet just nu har ett svagt opinionsläge och inte vill riskera en regeringskris. Övriga partier i Stortinget är fortfarande för DAB-förslaget. Vad som framkom på konferensen var att Arbeiderpartiet och Krf såg det som nödvändigt att lokalradio får ekonomiskt stöd för att gå över till DAB.

Läs även