lördag 23 augusti 2014

Reklamradion satsar på nätet

MTG Radios onlineradio blir "I Like Radio" 
I februari  lanserades den nya appplattformen för MTG Radios FM-kanaler och digitala Power Hit Radio. Tio nya digitala nätkanaler startades, en av nyheterna var en integration av artisternas sociala medieflöden. Tillsammans med MTG X har nu MTG Radio utvecklat en I Like Radio-mobilapp för IOS och Android. 


I grund och botten tror vi på DAB och digitalradion – det måste till broadcasting. Men i väntan på det är det viktigt att ha en närvaro i mobiltelefonen, säger MTG Radios vd Christer Modig.


F.n. finns 19 kanaler i I Like Radio. De senaste är Dansbandsfavoriter och Star 90's, som båda startades i maj, och den tillfälliga popup-stationen Rix FM Festival. Ytterligare en kanal presenteras inom kort och det finns planer för ännu fler. Det här är en plattform som inte bara är för Sverige – det är större och bredare än så. Vi har byggt den som en generisk och skalbar plattform. Vi skulle kunna lanserade den exempelvis i Baltikum eller sälja den till ett land som Tyskland, säger Modig.  (Radionytt)

Läs även