måndag 26 maj 2014

Public serviceradion utvecklar mobila plattformar

Strategiskt uppdrag för digitalradio i mobilen
I höst inleder Sveriges Radio ett antal utvecklingsprojekt som handlar om hur det framtida utbudet via bredband i mobilen ska se ut. Projektledare blir Tomas Granryd, f.n. chef för P3. - Det stora genomslaget för medier på mobila plattformar, inte minst sociala medier, har förändrat förutsättningarna för mediekonsumtionen, men också skapat nya möjligheter.                         Tomas Granryd.  Foto: Mattias Ahlm/SR
Det gör att SR behöver utveckla fler sätt att nå publiken mobilt, med olika sorters innehåll och en stor flexibilitet för användaren. Därför inleder vi en rad utvecklingsprojekt på området, säger Martin Jönsson, biträdande programdirektör med ansvar för digital strategi och digitalt utbud. Tomas Granryd har stor omvärldskunskap när det gäller medieutvecklingen. Och hans erfarenhet av att arbeta mot en yngre publik i P3 gör också att han har viktiga insikter om hur den publiken ändrat sitt beteende. Tomas har också stor erfarenhet av att utveckla samarbeten med andra aktörer, som till exempel Spotify, vilket är värdefullt, säger Jönsson.

Det går idag att lyssna på alla SR:s kanaler inklusive lokala kanaler direkt via appen SR Play som finns för alla tre operativsystemen (IOS, Andriod och Windows Phone).

Läs även Mobilen den perfekta radion enligt Sveriges Radio