måndag 12 maj 2014

Mobilen den perfekta radion enligt Sveriges Radio

Nya appen Sveriges Radio Play släppt 
Mobilen är på många sätt den perfekta radion. Mobilappen Sveriges Radio Play, där man både kan lyssna direktsänt och på alla program i efterhand, har redan nu över 350 000 användare varje vecka. I dag lanseras en ny Iphone-version av appen som gör det ännu lättare att lyssna på sina favoritprogram. Android-versionen släpptes redan förra veckan.
Med nya Play blir det enklare att lyssna på sina favoritprogram och radiokanaler. Vi har också jobbat för att göra appen snabbare och stabilare, säger Daniel Boo, som ansvarat för utvecklingen av Sveriges Radio Play som gjorts i samspel med användarna.  
Än så länge sker huvuddelen av lyssnandet på Sveriges Radios kanaler via traditionell FM-radio, men andelen som lyssnar mobilt ökar hela tiden. Allt i vår digitala strategi handlar om att stödja nya mobila lyssningsvanor. På många sätt är ju mobilen den perfekta radion. Vi har sett under flera år hur poddlyssnandet på både sajt och i Play ökat kraftigt. Men nu ökar också direktlyssnandet – och i den nya versionen av appen lyfts våra direktsända kanaler fram betydligt bättre, säger Martin Jönsson, biträdande programdirektör med ansvar för digitala strategier på Sveriges Radio.