måndag 12 augusti 2013

Expressen kräver stopp för DAB-radio

Sätt stopp för vansinnet vädjar ledarsidan
Om nio år är våra radioapparater, 20-­30 miljoner stycken, redo för soptippen. Det har regeringen bestämt. 2022 är det nämligen tänkt att FM-­sändningarna ska släckas. Kalaset kommer att kosta hundratals miljoner, kanske miljardtals, kronor. De pengarna kan lika gärna kastas i sjön på en gång. Politikernas försök att kommendera den tekniska utvecklingen åt ett annat håll (än internetradio) är dömda att misslyckas skriver Expressen bland annat på sina ledarsida.

Ett än mer obegripligt argument för dab är att den traditionella lyssningen på
radioapparat fortfarande är så stark.Låt då människor fortsätta lyssna på sina FM­sändningar, tills tekniken dött en naturlig död.

Politiker och radiobyråkrater har sedan nittio­talet investerat massor av pengar
och prestige i dab­fiaskot. Det är förmodligen den främsta anledningen till att de vill fortsätta. När en misslyckad satsning väl lagts ner kan man ju inte lägre försöka dölja misslyckandet. Snälla, sätt stopp för vansinnet vädjar Expressen.

Regeringens förslag om DAB-radio, som lämnades till Riksdagen i juni, har hittills enbart mött negativa kommentarer på ledarsidor och i krönikor i svensk dagspress.

Läs hela ledaren i Expressen Ta farväl av dab-fiasko